שלום, אורח
קטגוריות
בלגיה היא מדי× ה באירופה ולגבולותיה שוכ× ות הול× ד, גרמ× יה וצרפת . בירתה היא בריסל והשפות המדוברת בה הן הול× דית ,צרפתית וגרמ× ית . בלגיה מהווה מרכז שלטו× י לאיחוד האירופי ולברית × אטו .
ראש המדי× ה הוא המלכ אלברט הש× י .
התושבים המקוריים היו זבטים גאליים ולאחר מכן הם × כבשו על ידי הרומאים.
התרבות הבלגית היא מיזוג בין העמים המרכיבים אותה- פלמים, ואלו× ים, צרפתים, הול× דים וגרמ× ים.
היא מתגאה במבחר הגדול של סוגי הבירה. אם תיכ× סו לפאב בבלגיה תופתעו מהמבחר הגדול של סוגי הבירות שהם יכולים להציע לכם .
בלגיה ידוע באוכל האיכותי שלה והמטבח בה מושפע בחלקו מהמטבח הצרפתי.
בגלל קירבתה לים היא בורכה בשפע הדגה. בלגיה מפורסמת במאכלי צדפות, טוג× ים, וכמובן ידועה בזכות וופל בלגי שהוא מאפה מתוק, מע× ג וממכר . וכמובן לא × שכח את השוקולדים הבלגים המפורסמים .
היא גם מפורסמת בעבודות הרקמה והקרמיקה .
בלגיה מייצרת יותר מ – 300 סוגי גבי× ות , ביחס לגודל המדי× ה זוהי כמות מכובדת מאוד של גבי× ות . ייצור הגבי× ות × עשה בכמויות קט× ות ומעט מאוד מגבי× ות אלו מיוצרות ליצוא. טעמן של הגבי× ות מושפע מהמדי× ות השכ× ות ובעיקר מהצרפתים.
בתקופת ימי בי× יים חלק מייצור הגבי× ות × עשה במ× זרים ובכ× סיות והיווה גורם כלכלי משמעותי בחי היום יום .
טרו ד'סוטי – גבי× ה בעלת מרקם קרמי. מיוצרת באזור חברה ((Herve .
הרווה – גבי× ה בצורת קובייה, מיוצרת מחלב פרה, בעלת טעם וארומה חזקים. כמובן שכל זה תלוי באורכ זמן יישון הגבי× ה . ככל שמייש× ים אותה יותר זמן היא הופכת למתובל× ת וכהה יותר . גבי× ה זו בעלת קליפתה אדומה, היא אחת הגבי× ות החביבות על הבלגים .
רמדו – גבי× ה צהובה קשה, דביקה מיוצרת מחלב פרה .
לימבורגר – גבי× ה שמיוצרת מחלב פרה, גבי× ה זו × יתן ללמוד להכין בקורסים של× ו.
זו גבי× ה בעלת מרקם רכ וארומה חזקה .
פס× דלה – זו גבי× ה העשויה מחלב פרה והיא × קראת על שם העיירה בה היא מיוצרת. גבי× ה זו בעלת חורים קט× ים ומרקם קרמי . כמעט כל אחד יאהב גבי× ה זו בגלל הארומה המתקתקה.
מרדוס – גבי× ה העשויה מחלב פרה, גם היא יוצרה על ידי × זירים .
קלריו – גבי× ה צהובה קשה מאזור טור× יי .
שימאי – שימאי ידועה בייצור הבירה והגבי× ות שלה. ה× זירים במ× זר שימאי התחילו לייצר גבי× ות בסביבות ש× ת 1876. בייצור הגבי× ות הם שילבו את הבירה המקומית . היום הם ממשיכים לייצר גבי× ות בציוד משוכלל יותר .
פר ג'וזף – גבי× ה זו בעלת ארומה חזקה דומה לשל גבי× ת לימבורגר. יש× ם אזורים
בהם היא מוגשת כגבי× ת קי× וח ובמקומות אחרים כמ× ת פתיחה. מרקמה קרמי קטיפתי
וטעמה מעט מלוח.
פוסטל – גבי× ה זו עשויה מחלב פרה והיא × וצרה על ידי ה× זירים .
גבי× ת בריסל – עשויה מחלב פרה, בעלת מרקם רכ וטעם קצת מלוח .
היא מוגשת כמ× ת פתיחה בארוחה .
א× ח× ו עשי× ו לכם היכרות רק עם קומץ קטן ממבחר הגבי× ות הבלגיות . להיכרות ועשייה
מעמיקה יותר אתם מוזמ× ים לבוא וללמוד בקורסים של× ו .
אודות גבינ ות מהלב גבינ ות מהלב
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה